Konumuzda Kali Linux ile kurulu olarak gelen günümüzde en gelişmiş ve kullanışlı yazılımlardan biri olan MALTEGO aracından bahsedeceğim.

MALTEGO

Maltego aktif ve pasif bilgi toplama özelliği olan gelişmiş bir programdır.

# Whois Bilgileri
# Alan Adları
# E-Postalar
# Telefon-Fax No
# Kişisel Bilgi
# Sosyal Ağlar
# IP Adresleri
gibi bir çok bilgiyi edinebilirsiniz.

Öncelikle Show Applications tuşuna basalım ve maltego olarak aratalım veya konsola maltegoce yazarsanız program açılacaktır.

Sonrasında açılan ekranda NEXT e basıyoruz. Karşımıza login ekranı gelecek muhtemelen üye değilsiniz. Register Here butonuna basarak maltego sitesinden üye kaydımızı gerçekleştiriyoruz. Mail onay gerektiriyor üyeliğinizi aktif etmeniz gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra ekrana çıkan tüm pencerelerde NEXT butonuna basıyoruz ve ana ekrana ulaşıyoruz. Ana ekranımızın sol üst kısmında bulunan NEW butonu mevcuttur. NEW butonuna tıklıyoruz.

Karşımıza boş bir alan gelecek ve açılan pencerede sol tarafta birçok kategorize edilmiş özellik göreceksiniz. Buradan istediğinizi kullanabilirsiniz.

Hangi özelliği kullanmak istiyorsanız ona sol tuş basılı tutarak ekrandaki beyaz boş alana doğru sürüklüyoruz.

Ben Domain i sürükledim . Default olarak paterva.com gelir. Siz bu domainin üstüne tıklayarak tarama yapmak istediğiniz domainle değiştirebilirsiniz.

Domain adresimizi girdikten sonra bu dairesel görselin üstüne sağ tık yapıyoruz ve açılan pencerede All Transforms un üstüne değil hizasındaki >> işaretine tıklıyoruz. Eğer üstüne tıklarsak alt transforms tiplerini görebilir ve özel tarama yaptırabilirsiniz.

Sonrasında taramamız başlıyor. Eğer karşınıza Required İnputs ekranı gelirse bu ekranda tüm tikleri işaretliyoruz ve RUN tuşuna basıyoruz.

Gördüğünüz gibi taramamız bitti ve domain adresimize ait bir çok bilgiyi çıkardı. Şematik bir şekilde bilgileri bizlere sunmaktadır.

Dilerseniz bulunan her bir bilgi üzerinden de tarama yaptırabilirsiniz.

Örneğin şema içerisinde bulunan bilgilerde yer alan bağlantılı domainlerden birini yine aynı yollarla taratabiliriz.Sadece domainler değil bir çok bilgiyi (DNS-MX vb) taratabilirsiniz. IP bilgilerine kadar alabilirsiniz.

Bize sunulan şema biçimini ve görünümünü değiştirebilirsiniz. Size en uygun şema biçimini aşağıdaki görselde kırmızı bölge içerisine aldığım Layout - Freeze - View bölümlerinden değiştirebilirsiniz.

Programı kaba taslak göstermek için Domain eklentisini kullandım. Diğer eklentilerle yine elle tutulur sağlam bilgiler edinebilirsiniz.

Faydalı bir konu olması dileğimle, azimli günler dilerim. (AkkuS)